Om matemator

Om Matemator

Matemator är ett helt nytt koncept som utarbetats av en tidigare gymnasielärare i Göteborg, Torbjörn Holmgren, med över femton års erfarenhet som lärare.

torbjorn2016

Torbjörn Holmgren, 2016

Lärarlegitimation här, Fil kand här, utdrag ur belastningsregistret här.

Matemator startade i blygsam skala med spetsmatte-undervisning 2007 på Oscar Fredriksskolan för låg- och mellanstadiet.

Konceptet blev snabbt populärt för alla som tycker om matematik. Undervisningsmetoder och ämnesområden utvecklar sig hela tiden för varje år. Självklart är Matemator ett öppet koncept som samarbetar fullt ut med den vanliga grundskolan. Det är inte en egen skola, eller ens egna klasser, utan arbetar bara med elever inom klasser som redan finns. Matemator är inte heller enbart ett läxhjälpsföretag, utan arbetar framför allt, men inte enbart, under den schemalagda skoltiden.

Matemator handlar om så mycket mer än betyg. Dess utgångspunkt är att skapa studier som är mer roligare, mer inspirerande och därmed mer effektiva. För det krävs en speciell teori, teknik och motivering.

Lärarna är självfallet utbildade i pedagogik och har lärarlegitimation. För att undervisa med Matemator krävs ämneskunskaper, pedagogisk förmåga och engagemang.

Men Matemator ställer även krav på eleverna. För att delta krävs engagemang från deltagarna. Förutsättningar som begåvning och intresse är nödvändiga. Matemator strävar efter nöjda elever. Ett krav för detta är kontinuerlig uppföljning av elevernas framsteg och lektionsinnehåll, samt förstås uppföljning av lärarens kunskaper och innehållet i kurserna.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *